Studiereis naar Malta

In de junivakantie ging een groot deel van het team van De Troubadour op studiereis naar Malta!
Het vergroten en verbeteren van onze eigen Engelse taalvaardigheid, interculturele communicatie en bewustwording stonden daarbij centraal. Ook job shadowing (bezoek andere basisschool) was een programmaonderdeel. 
 
Schoolbezoek
Op maandag hebben we een bezoek gebracht aan het Maria Regina college in St. Pauls Bay. We hebben mogen kijken naar de (Engelse) lessen die werden gegeven, hebben we een presentatie gehad over de school en hebben we mooie dingen gezien ter inspiratie voor ‘Wereldburgerschap’. We zijn van plan om contact te houden met deze school om van elkaar te kunnen blijven leren in het kader van Wereldburgerschap en Engels. Zo wordt er daar bijv. van internationale ouders verwacht dat zij Maltees leren, omdat de school investeert in het onderwijs aan hun kinderen. Ook is heel zichtbaar in de school dat openheid en diversiteit aan culturen wordt gevierd.  
 
Engelse cursus
Malta is een populaire bestemming voor mensen die Engels willen leren.
Op dinsdag en woensdag hebben we een Engelse cursus gevolgd bij Alpha school of English. Hier hebben vooral de focus gehad op het ‘zeker voelen in het spreken van de Engelse taal’. We werden aangemoedigd om zoveel mogelijk Engels te spreken, zowel tijdens de lessen als daarbuiten om onze communicatievaardigheden te verbeteren.
We hebben presentaties aan elkaar gegeven, gesprekken gevoerd over culturele verschillen en oudergesprekken in het Engels  geoefend.
Aan het einde van de cursus hebben wij allemaal ons certificaat in ontvangst mogen nemen!

Cultuur & teambuilding
Naast onze professionele ontwikkeling stonden er ook culturele excursies op de agenda en natuurlijk ook de nodige teambuildingsactiviteiten.
 
Malta is een eiland met een rijke geschiedenis en cultuur.
We hebben onder andere de prachtige historische stad Valletta verkend en de oude hoofdstad Mdina bezocht en genoten van de stranden van Malta met een cocktailtje (of twee) in de hand.
 
We hebben ook veel geleerd over de Maltese cultuur en geschiedenis, en we hebben onze Engelse vaardigheden kunnen oefenen door te praten met lokale bewoners, tourguides en andere internationale studenten.
 
Thuisblijvers
Het deel van het team dat in Nederland bleef heeft onder leiding van Hogeschool De Kempel hard gewerkt aan de eigen Engelse taalvaardigheid. Op maandag en dinsdag hebben ze zich gericht op het verbeteren van de taalvaardigheid door middel van gesprekken, grammatica, woordenschat en uitspraak. Om ook goed voor deze collega’s te zorgen werd er een high tea geregeld en zijn zij op dinsdag heerlijk uiteten gegaan met elkaar.
 
Hoe nu verder?  
De studiereis naar Malta is de kick-off van een nascholingsprogramma van twee jaar om de eigen Engelse taalvaardigheid en uiteindelijk ook de didactiek van de Engelse lessen te verbeteren. De studiedagen staan volgend jaar in het teken van Engels. We zullen u regelmatig een update geven.
 
Bedankt!
We bedanken the Alpha school of English en het Maria Regina college in St. Pauls bay voor hun gastvrijheid en inspiratie! 
We kijken terug op een warm onthaal, een nieuwsgierige houding t.a.v. het onderwijs in Nederland en specifiek t.a.v. het onderwijs op de Troubadour.
 
Al met al was onze studiereis naar Malta een onvergetelijke ervaring. We hebben niet alleen onze Engelse taalvaardigheid verbeterd, maar we hebben ook veel geleerd over een andere cultuur en een prachtig land verkend. We hebben onwijs genoten van elkaar en de onderlinge sfeer.
 
We zijn allemaal dankbaar voor deze kans en zullen onze ervaringen en nieuwe vaardigheden meenemen in onze verdere studies en carrières. Het smaakt zeker naar meer!