Kerstviering (22-12-2022)

Kerstdiner voor kinderen
Glitterpakjes, Elsa-jurken, diademen, colbertjes, hakken en nieuwe patta’s. Weken keken de kinderen (en sommige collega’s ook) er naar uit om 's avonds op school te mogen eten: Op donderdag 22 december vierden we Kerstmis op de Troubadour met een kerstbuffet voor kinderen in de klassen en een kerstmarkt voor ouders. 

Kerstmarkt voor ouders
De kerstgedachte ‘omkijken naar elkaar & zorgen voor elkaar’ hebben we dit jaar samen met ouders georganiseerd. Toen de kinderen in de klas genoten van hun kerstdiner nodigden we ouders uit om op het schoolplein te blijven om te genieten van een biertje, een kopje glühwein, hot chocolate en een lekker hapje. Het was een mooi moment om de verbinding tussen ouders onderling en tussen school en ouders te versterken en ook eens op een informelere manier elkaar te leren kennen.

Goede doelen actie
Elk jaar kiest de leerlingenraad een goed doel uit. Ze kozen dit jaar voor Stichting Jarige Job, zij zamelen geld in voor kinderen die thuis hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat het ouders niet lukt om dit te betalen. Zij sturen verjaardagsboxen op met cadeaus, versiering en lekkernijen, zodat ieder kind zijn of haar verjaardag toch kan vieren.
We hebben geld opgehaald door lege flessen in te zamelen en tijdens de kerstmarkt voor ouders hapjes/ drankjes/ knutselwerkjes te verkopen. Er waren die avond geen vaste prijzen, maar u geeft wat u kunt missen en ervoor wil geven.
Daarnaast hebben we kerstkaarten verstuurd naar eenzame ouderen en in zorgcentrum Vonderhof kerstliedjes gezongen. De ouderen genieten elk jaar weer van deze speciale aandacht voor hen en kijken uit naar ons bezoek of de zelfgemaakte kerstkaart.  

Wensboom
In de hal stond een grote kerstboom die versierd was met de wensen van kinderen. Uit alle wensen wordt 1 wens gekozen die we ook daadwerkelijk uit laten komen. Wensen moeten natuurlijk dan ook haalbare kaart zijn. Dus zwembaden op het schoolplein en vrede op aard worden lastig, maar een spelletjesmiddag in de hele school met ouders, een BBQ om de buurt bij elkaar te brengen, boeken in de moedertaal, VR brillen om woordenschat te vergroten, etc zijn weer wel mogelijk. Het zou mooi zijn als het een connectie heeft met wereldburgerschap.
De wens die we laten uitkomen wordt na de kerstvakantie gekozen door de leerlingenraad.

Terugblik op 2022
Super om te zien dat we allemaal weer samen kunnen komen, want een jaar geleden zag de wereld er heel anders uit: We moesten de deuren een week eerder sluiten en snel daarna begon een oorlog die effect had op ons allemaal.
Zowel op school, met de opvang van 4 Oekraïense kinderen, (wat we met enthousiasme als een van de eerste scholen in Eindhoven deden), maar ook privé. De energieprijzen zijn nog nooit zo hoog geweest en of je nu in een jaren 30 woning woont of in een super strak geïsoleerd nieuwbouwhuis met 3 tieners die je huis als hotel gebruiken en uren onder de douche staan, we voelen het allemaal in onze portemonnee…

Ook op schoolniveau kregen we het nodige voor onze kiezen: vervangingsproblematiek die steeds erger werd, een volle school, steeds meer nieuwkomers en ook de nodige uitdagingen in de privésfeer bij collega’s.
Maar er gebeurden ook mooie dingen. Ik noem er een paar: Het Culturele Kinderfeest, een geslaagde zomeravondborrel, een 7.8. bij het oudertevredenheidsonderzoek, onze resultaten op het gebied van taal & rekenen en zeker ook sociaal-emotioneel, de fijne sfeer op school, het goede contact met u als ouder en een team wat altijd de schouders eronder wil zetten om het beste onderwijs neer te zetten voor uw kind.

Op naar 2023! Een nieuw jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden. We kijken uit naar de fijne samenwerking met u als ouders en verzorgers. Laten we elkaar opnieuw respectvol en vanuit oprechte betrokkenheid opzoeken als er iets aan de hand is.

We wensen u fijne feestdagen en een liefdevol 2023!